Skip to main content

Politika privatnosti

Poslednja promena: 12/11/2020

 

Cilag GmbH International, Division: Johnson & Johnson Consumer Europe vodi računa o privatnosti i želi da budete upoznati kako mi prikupljamo, koristimo i otkrivamo informacije. Ova Politika privatnosti opisuje našu praksu u vezi sa informacijama koje smo mi ili naši pružaoci usluga prikupili preko Veb sajta ili Veb imovine (uključujući, na primer, mobilni Veb sajt ili aplikaciju) (u daljem tekstu "Sajt ") kojim mi upravljamo i koji kontrolišemo a preko koga pristupate ovoj Politici privatnosti. Dostavljanjem ličnih podataka ili korišćenjem Sajta, prihvatate uslove ove Politike privatnosti.

PRIKUPLJANJE INFORMACIJA

Informacije koje dostavljate

Neki delovi Sajta mogu da vas zamole da dostavite lične podatke kako bi mogli da koristite određenu funkcionalnost (kao što su novosti, saveti ili obrada naloga) ili da učestvujete u određenoj aktivnosti (kao što su nagradne igre ili druge promocije). Bićete obavešteni koje informacije su neophodne a koje su neobavezne.
Mi možemo da kombinujemo informacije koje dostavite sa drugim informacijama koje smo prikupili od vas, bilo preko interneta ili na drugi način, uključujući, na primer, vašu istoriju kupovine. Takođe možemo ih kombinovati sa informacijama koje dobijamo o vama iz drugih izvora, kao što su druga Johnson & Johnson pravna lica, javno dostupni izvori informacija (uključujući informacije iz vaših javno dostupnih profila na društvenim mrežama) i treća lica.

Indirektno prikupljanje informacija i korišćenje istih

Dok se krećete po Sajtu određene informacije mogu da se prikupljaju indirektno (tj. bez vašeg direktnog dostavljanja informacija) korišćenjem različitih tehnologija. Mi i naši pružaoci usluga indirektno prikupljamo informacije i koristimo iste na različite načine uključujući:

 • Preko vašeg Internet pregledača (browser): određene informacije prikuplja većina pregledača, kao što su vaša Media Access Control (MAC) adresa, tip računara (Windows ili Macintosh), rezolucija ekrana, verzija operativnog sistema i tip i verzija Internet pregledača. Mi možemo prikupljati slične informacije, kao što su tip i identifikator vašeg uređaja, ako pristupate Sajtu preko mobilnog uređaja.

 • Korišćenjem kolačića (cookies): kolačići su delovi informacija uskladišteni direktno na računaru koji koristite. Kolačići nam omogućavaju da prikupljamo informacije kao što su tip pregledača, vreme provedeno na Sajtu, posećene stranice i izbor jezika. Mi i naši pružaoci usluga koristimo informacije iz bezbednosnih razloga, da bi se olakšala navigacija, da bi efikasnije prikazali informacije i da se personalizuje vaše korišćenje Sajta. Takođe koristimo kolačiće da prepoznamo vaš računar ili uređaj što čini korišćenje Sajta jednostavnijim, npr. tako što se zapamti sadržaj vaše korpe za kupovinu. Pored toga, mi koristimo kolačiće da prikupimo statističke podatke o korišćenju Sajta kako bi kontinuirano poboljšavali dizajn i funkcionalnost Sajta, da razumemo kako individualni korisnici koriste Sajt i da nam isti pomognu pri rešavanju pitanja u vezi Sajta. Kolačići nam takođe omogućavaju da izaberemo koje od naših reklama ili ponuda su najrelevantnije za vas i da ih prikažemo dok ste na Sajtu. Možemo koristiti kolačiće pri online oglašavanju kako bi pratili reakcije potrošača na naše reklame.

Možete odbiti da prihvatite kolačiće prateći uputstva pregledača; međutim, ako ih ne prihvatite, možete imati određene smetnje u korišćenju Sajta . Takođe, možda nećete primiti oglašavanje ili druge ponude od nas koje su relevantne za vaša interesovanja i potrebe. Da biste saznali više o kolačićima, posetite http://www.allaboutcookies.org.

 • Korišćenjem Flash kolačića: naša upotreba Adobe Flash tehnologije (uključujući Flash Local Stored Objects (“Flash LSO”)) nam omogućava da vam, između ostalog, ponudimo što bolje prilagođene informacije, omogućimo kontinuirani pristup i korišćenje Sajta i prikupimo i skladištimo informacije o vašem korišćenju Sajta. Ako ne želite Flash LSO uskladištene na vašem računaru, možete da prilagodite parametre svog Flash plejera tako da blokira Flash LSO skladištenje pomoću alatki koje se nalaze u okviru Website Storage Settings Panel. Takođe možete da kontrolišete Flash LSO odlaskom na Global Storage Settings Panel i praćenjem uputstava (koja mogu uključivati uputstva koja objašnjavaju, na primer, kako da izbrišete postojeće Flash LSO (poznate kao "informacije" na Macromedia sajtu)), kako da sprečite postavljanje Flash LSO na vaš računar bez pitanja, i (za Flash Player 8 i kasnije verzije) kako da blokirate Flash LSO koji se ne isporučuju od strane vlasnika sajta na kome se nalazite u tom trenutku. Imajte u vidu da podešavanje Flash Player-a da zabrani ili ograniči prihvatanje Flash LSO može smanjiti ili ometati funkcionalnost nekih Flash aplikacija, uključujući, potencijalno, Flash aplikacije koje se koriste u vezi sa Sajtom ili našim online sadržajem.

 • Korišćenjem piksel tagova, veb svetionika, nevidljivih GIF-ova ili drugih sličnih tehnologija: ove tehnologije mogu da se koriste u vezi sa određenim stranicama Sajta i HTML - formatirane e-pošte kako bi se, između ostalog, pratile akcije korisnika Sajta i primalaca e-pošte, merio uspeh naših marketinških kampanja i prikupljali statistički podaci o korišćenju Sajta i nivou odzivnosti.

 • Online bihevioralnim oglašavanjem: korišćenje kolačića, piksel tagova, veb svetionika, nevidljivih GIF-ova ili drugih sličnih tehnologija omogućava našim prodavcima trećim licima da dostave reklame o našim proizvodima i uslugama kada posetite Sajt ili druge veb sajtove ili veb imovinu na internetu. Prodavci treća lica mogu postaviti piksel tagove, veb svetionike, nevidljive GIF-ove ili druge slične tehnologije na Sajt i druge sajtove ili veb imovinu a mogu postaviti ili prepoznati kolačiće trećih lica kada posetite Sajt ili druge sajtove ili veb imovinu. Oni mogu da koriste informacije o vašim posetama Sajta i drugih veb sajtova ili veb imovine kako bi dostavili reklame o robi i uslugama koje mogu biti relevantne za vas.

 • Preko IP adrese: vaša IP adresa je broj koji se automatski dodeljuje računaru koji koristite od strane vašeg Internet provajdera. IP adresa se identifikuje i automatski registruje u našim serverskim log fajlovima kad god korisnik poseti Sajt, zajedno sa vremenom posete i posećenim stranicama. Prikupljanje IP adresa je standardna praksa na internetu i vrši se automatski od strane mnogih veb sajtova. Mi koristimo IP adrese u svrhe kao što su izračunavanje nivoa korišćenja Sajta, pomoć pri dijagnostikovanju problema na serveru i administriranje Sajta.

 • Preko informacija o uređaju: možemo prikupljati informacije o vašem mobilnom uređaju, kao što je jedinstveni identifikator uređaja.

Kako koristimo i otkrivamo informacije

Mi koristimo i otkrivamo informacije koje nam dostavite kako je opisano na mestu prikupljanja informacija.

Mi takođe koristimo informacije dobijene od vas ili o vama:

 • da odgovorimo na Vaša pitanja i ispunimo vaše zahteve, npr. da vam pošaljemo tražene dokumente ili upozorenja preko elektronske pošte;
 • da vam pošaljemo važne informacije u vezi sa našim odnosom sa vama ili u vezi sa Sajtom, u vezi sa izmenama naših uslova korišćenja, politike i / ili drugih administrativnih informacija; i
 • za naše poslovne svrhe, kao što su analiza podataka, revizije, razvoj novih proizvoda, unapređenja našeg Sajta, poboljšanje naših proizvoda i usluga, identifikovanje trendova korišćenja Sajta, personalizacija vašeg korišćenja Sajta predstavljanjem proizvoda i ponuda prilagođenih vama i određivanje efikasnosti naših promotivnih kampanja.

Mi takođe otkrivamo informacije prikupljene preko Sajta:

 • našim povezanim licima u svrhe opisane u ovoj Politici privatnosti. Spisak naših povezanih lica je dostupan ovde (kliknite na link za formular 10K, prilog 21, poglavlje "SEC Filings "). Cilag GmbH International, Division: Johnson & Johnson Consumer Europe je strana odgovorna za upravljanje zajednički korišćenim ličnim podacima;
 • našim partnerima trećim licima sa kojima nudimo zajednički brendirane ili reklamirane promocije;
 • našim pružaocima usluga trećim licima koji pružaju usluge kao što su veb sajt hosting i usluge moderatora, hosting mobilnih aplikacija, analiza podataka, obrada plaćanja, ispunjavanje naloga , pružanje infrastrukture, IT usluge, korisnički servis, isporuka elektronske pošte i direktne pošte, obrada kreditnih kartica, usluge revizije i druge usluge, kako bi im se omogućilo pružanje usluga; i
 • trećem licu u slučaju bilo kakve reorganizacije, spajanja, prodaje, zajedničkog poduhvata, ustupanja, prenosa, odnosno druge prodaje cele ili dela naše kompanije, imovine ili akcija (uključujući u vezi sa bilo kakvim stečajnim ili sličnim postupkom).

Osim toga, mi koristimo i otkrivamo informacije prikupljene preko Sajta ukoliko smatramo da je to neophodno ili odgovarajuće:
(a) ukoliko je to dozvoljeno relevantnim zakonom, uključujući zakone izvan vaše države prebivališta;
(b) da bi se pridržavali pravnih postupaka;
(c) da bi odgovorili na zahteve javnih državnih organa, uključujući javne i državne organe izvan vaše države prebivališta;
(d) da bi sproveli naše uslove korišćenja;
(e) da bi zaštitili naše poslovanje, ili poslovanje bilo kog našeg povezanog lica;
(f) da bi zaštitili prava, privatnost, bezbednost ili imovinu kako nas tako i naših povezanih lica, vas i drugih; i
(g) da bi nam omogućilo da koristimo raspoložive pravne lekove ili ograničilo štetu koju možemo pretrpeti. Mi takođe možemo da koristimo i otkrivamo informacije prikupljene preko Sajta na druge načine, uz vašu saglasnost.

Mi takođe koristimo i otkrivamo informacije koje indirektno prikupimo što je gore opisano pod naslovom "Indirektno prikupljanje informacija i korišćenje istih" i u bilo koje druge svrhe, osim kada smo obavezni da postupimo suprotno, u skladu sa relevantnim zakonom (na primer, ako se zahteva da se informacije tretiraju kao lični podaci). Pored toga, možemo da koristimo i otkrivamo informacije koje nisu podaci o ličnosti u bilo koju svrhu. Ako kombinujemo informacije koje nisu podaci o ličnosti sa informacijama koje to jesu (kao što je kombinovanje vašeg imena sa vašim geografskim položajem), mi ćemo kombinovanu informaciju tretirati kao podatak o ličnosti sve dok su informacije kombinovane.

SAJTOVI I USLUGE TREĆIH LICA

Ova Politika privatnosti se ne bavi niti smo mi odgovorni za privatnost, informacije ili drugu praksu bilo kog trećeg lica, uključujući i bilo koje treće lice koje upravlja bilo kojim sajtom ili veb imovinom (uključujući, bez ograničenja, bilo koju aplikaciju) a koji su dostupni preko ovog Sajta ili ka kojima postoji link sa ovog Sajta. Dostupnost, odnosno postojanje linka ka svakom takvom sajtu ili imovini, na ovom Sajtu ne podrazumeva našu podršku istim ili podršku našeg povezanog lica.

BEZBEDNOST

Mi koristimo razumne organizacione , tehničke i administrativne mere da zaštitmo podatke o ličnosti pod našom kontrolom. Na žalost, ne postoji prenos podataka preko Interneta ili sistem za skladištenje podataka za koji se može garantovati da je 100% bezbedan. Ukoliko imate razloga da verujete da vaša interakcija sa nama više nije bezbedna (na primer, ako mislite da je ugrožena bezbednost bilo kog vašeg naloga kod nas), molimo vas da nas odmah obavestite o problemu tako što ćete nas kontaktirati u skladu sa donjom sekcijom "Kontaktirajte nas".

IZBOR I PRISTUP

Vaš izbor u vezi sa našim korišćenjem i otkrivanjem vaših ličnih podataka

Mi vam pružamo izbor u vezi sa našim korišćenjem i otkrivanjem vaših ličnih podataka u marketinške svrhe. Vi možete izabrati da:

 • ne primate marketinške poruke od nas: ako više ne želite da primate marketinške poruke od nas, možete da nas kontaktirate putem elektronske pošte na [email protected]. U vašem dopisu navedite svoje ime, vrstu marketinške komunikacije koju više ne želite da primate i adrese na koje se marketinške poruke šalju. Na primer, ako više ne želite da primate marketinšku e-poštu ili direktnu poštu od nas, obavestite nas o tome i dostavite vaše ime i adresu e-pošte ili poštansku adresu.
 • ne primate podsetnike od nas: ako više ne želite da primate medicinske podsetnike od nas, možete da odustanete od prijema tako što ćete nas kontaktirati putem elektronske pošte na [email protected]. U svom dopisu, navedite svoje ime i adresu e-pošte ili broj telefona preko kojih primate podsetnike od nas.
 • ne delimo vaše lične podatke sa povezanim licima i partnerima trećim licima: ako više ne želite da delimo vaše lične podatke sa našim povezanim licima i/ili partnerima trećim licima u njihove marketinške svrhe, možete da se odjavite tako što ćete nas kontaktirati putem elektronske pošte na  [email protected]. U svom dopisu molimo vas da navedete zahtev da mi više ne delimo vaše lične podatke sa našim povezanim licima i/ili partnerima trećim licima u njihove marketinške svrhe, i dostavite vaše ime i adresu e-pošte.

Mi ćemo nastojati da ispunimo vaš zahtev u razumnom roku. Uzmite u obzir da ako se odjavite kako je gore opisano, nećemo biti u mogućnosti da uklonimo vaše lične podatke iz baza podataka naših partnera trećih lica sa kojima smo već podelili vaše informacije ( npr. do dana kada smo implementirali vaš zahtev za odjavu). Takođe uzmite u obzir da ako odustanete od prijema naših marketinških poruka, možemo vam i dalje dostavljati važne transakcione i administrativne poruke od kojih ne možete odustati.

Kako možete pregledati, promeniti ili izbrisati vaše lične podatke

Ukoliko želite da pregledate, ispravite, ažurirate ili izbrišete lične podatke koje ste dostavili preko Sajta, molimo vas da nas kontaktirate sa svojim zahtevom putem elektronske pošte na  [email protected]. Mi ćemo pokušati da ispunimo vaš zahtev u razumnom roku.

PERIOD ZADRŽAVANJA LIČNIH PODATAKA

Zadržavamo vaše lične podatke tokom perioda koji je neophodan da se ispune svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti, osim ako je neophodan duži period ili je duži period dozvoljen zakonom ili da bi se ispunila određena zakonska obaveza. 

KORIŠĆENJE SAJTA OD STRANE MALOLETNIKA

Ovaj Sajt nije namenjen osobama mlađim od 18 godina i zato zahtevamo da takve osobe ne dostavljaju lične podatke preko Sajta.

PREKOGRANIČNI TRANSFER

Vaši lični podaci mogu da se skladište i obrađuju u bilo kojoj državi u kojoj imamo poslovne kapacitete ili pružaoce usluga, i koristeći naš Sajt ili davanjem saglasnosti (gde je to potrebno u skladu sa zakonom), pristajete na transfer informacija u države van svoje države prebivališta, uključujući Sjedinjene Američke Države, u kojima mogu da važe drugačija pravila u vezi zaštite podataka o ličnosti od onih u vašoj državi.

NAROČITO OSETLJIVE INFORMACIJE

Osim ako to izričito tražimo, molimo vas da nam ne dostavljate ili otkrivate bilo koje naročito osetljive podatke o ličnosti (npr. podatke u vezi rasnog ili etničkog porekla, političkih uverenja, vere ili drugih ubeđenja, zdravstvenog stanja, krivične istorije ili članstva u sindikatu) ili preko Sajta ili na drugi način. U slučaju da od vas zatražimo ili vas pozovemo da nam dostavite naročito osetljive podatke o ličnosti mi ćemo to učiniti uz vašu izričitu saglasnost.

PROMENE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Mi možemo promeniti ovu Politiku privatnosti. Molimo vas da pogledate znak "Poslednja promena" na vrhu ove stranice da biste videli kada je ova Politika privatnosti poslednji put promenjena. Sve promene u ovoj Politici privatnosti će stupiti na snagu kada objavimo promenjeni tekst na Sajtu. Vaše korišćenje Sajta nakon promene Politike privatnosti znači da ste prihvatili promenjeni tekst Politike privatnosti.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom Politikom privatnosti, kontaktirajte nas putem elektronske pošte na: [email protected]

Back to Top