Skip to main content
Search

Napori vezani za održivost

Zdrave bebe se oslanjaju na zdravu planetu

Zadatak kompanije Johnson’s® je da gradi bolju budućnost. Zbog toga smo se obavezali da roditeljima i negovateljima pružimo nežne ali delotvorne proizvode za bebe dok istovremeno pažljivo izrađujemo formule koje će biti blage za životnu sredinu. Podržavamo svet u kojem svaka beba može da raste i napreduje tako što biramo namenske sastojke, unapređujemo održivost naše ambalaže i ulažemo u naše zajednice.

 

Čisti i nežni sastojci

Da li znate da smo reformulisali naše proizvode da bismo postavili novi standard za nežno u našem regionu?¹

Za bebe naš strogi proces izbora sastojaka znači da su naši proizvodi čisti i nežni isto koliko su i delotvorni. Naše kupke, šamponi i losioni su do 96% prirodnog porekla i ne sadrže parabene, sulfate, ftalate i boje. Osim toga, 2019. godine smo odstranili 50% sastojaka iz naših formula² da bismo povećali nežnost prema bebinoj koži i planeti u celini.

Da bismo dodatno podržali očuvanje životne sredine, koristimo sistem patentiran u SAD pod nazivom Global Aquatic Ingredient Assessment Tool™ koji nam pomaže da formulišemo netoksične i biorazgradive proizvode koji nisu štetni po vodeni svet i ekosisteme.

Ubuduće ćemo nastaviti sa inovacijama, sa fokusom na izvore sastojaka i biorazgradivost, trudićemo se da pažljivo donosimo odluke prvenstveno vodeći računa o dugoročnom zdravlju beba i planete. 

Održiva ambalaža

Da li znate da uvodimo značajne promene u ambalaži koje pozitivno utiču na borbu protiv ambalažnog otpada u našem regionu?¹

Preko 95% naših bočica danas u potpunosti može da se reciklira³, a cilj nam je da do kraja 2021. godine dosegnemo 100%.

Štedećemo preko 60 tona plastičnog otpada svake godine jer ćemo da uklonimo zatvarače s pumpicom sa mnogih naših proizvoda od 2020. godine i zamenimo ih novim zatvaračima koji mogu da se recikliraju.

Nakon što smo među prvima još 2017. godine počeli da koristimo papir umesto plastike na našim štapićima za uši , uskoro ćemo, od 2021. godine, uštedeti 30 miliona kesica za našu spoljašnju ambalažu za štapiće za uši. Ova nova spoljašnja ambalaža neće uopšte da sadrži plastiku i biće izrađena od recikliranog materijala.

Od 2022. godine imaćemo u ponudi opcije za dopunu i trudićemo se da u našu ambalažu uvedemo recikliranu plastiku čime ćemo da smanjimo emisiju ugljenika i dodatno optimizujemo naš lanac snabdevanja.

Da li znate da je kompanija Johnson’s posvećena društvenoj odgovornosti i pružanju pomoći u uspešnom razvoju svake bebe?

Preko 40 godina doniramo sredstva vodećim svetskim udruženjima medicinskih sestara i babica koja imaju presudnu ulogu na početku života svakog deteta.

Podržavamo i inicijativu Ujedinjenih nacija Every Woman Every Child (Svaka žena Svako dete), osmišljenu da poboljša zdravlje i dobrobit žena i dece širom sveta.

Ubuduće planiramo da nastavimo da ulažemo velike napore da svakoj bebi pružimo najzdraviji početak života tako što ćemo nastaviti partnersku saradnju sa vodećim humanitarnim organizacijama, nevladinim organizacijama, medicinskim sestrama i babicama širom sveta. Imamo ambiciju i da pokrenemo više novih lokalnih inicijativa da bismo pružili najbolju podršku zajednicama u kojima smo najprisutniji.

1 Region je Evropa, Bliski istok i Azija.
2 Na osnovu našeg globalnog portfolija.
3 Na osnovu naših godišnjih internih podataka o prodaji iz marta 2020.

Back to Top