Higijenski proizvodi u odnosu na čistu vodu

Ovim istraživanjem, izvedenim po principu slučajnog uzorka, upoređeni su efekti JOHNSON’S® Baby TOP-TO-TOE® kupke i čiste vode na gubitak tečnosti putem epidermisa kod novorođenčadi.

Količina tečnosti koja se gubi preko kože veća je kod novorođenčadi nego kod starijih beba, što ukazuje na činjenicu da je kod njih kožna barijera slabije razvijena. Ovo znači da su novorođene bebe ranjivije u kontaktu sa okruženjem.

Grupa od 307 novorođenih beba slučajnim izborom je raspoređena u dve test grupe. Nakon dve nedelje testiranja, TOP-TO-TOE® kupka se pokazala podjednako delotvornom kao čista voda u smislu transepidermalnog gubitka tečnosti (12.8 g/m2/h za grupu koja je koristila kupku u odnosu na drugu grupu 12.5 g/m2/h, p=0.880).

Nakon četiri nedelje, sekundarni efekti hidratacije su bili statistički značajniji u TOP-TO-TOE® grupi, ali ne i klinički značajno. Nije bilo drugih bitnih razlika.

Nakon istraživanja, majke iz TOP-TO-TOE® grupe nastavile su sa dosadašnjom strategijom u većem broju od majki koje su koristile čistu vodu. Ovaj nalaz sugeriše veću preferenciju JOHNSON’S® Baby proizvoda.

Sada imate dokaze kojima možete da uverite majke da prave siguran izbor, koji god način da odaberu.

Lavender, T., Bedwell, C., Roberts, S. A., et al. Randomised, controlled trial evaluating a baby wash product on skin barrier function in healthy, term neonates. Journal of Obstetric, Gynecologicy & Neonatal Nursing. Advance online publication. DOI: 10.1111/1552-6909.12015