Bebina koža koja se stalno menja

Studije su rasvetlile značajnu razliku između kože odraslih i kože odojčeta. Koža odojčeta je „aktivnija“ od kože odraslih – konstantno se razvija ubrzanim tempom. Osetljivija je na iritacije, promene temperature i vlažnosti sredine. Zbog toga je potrebno da joj koža bude zaštićena od uticaja spoljnih promena i jakih sredstava za čišćenje. Održavajte joj kožu dovoljno hidriranom kako bi se zadržala zdrava barijera protiv bakterija i ostalih infekcija.

Ako uhvatite sebe da joj sve češće i češće perete lice i ruke, vreme je da pređete na neko sredstvo za negu kože koje zadržava vlažnost kože, istovremeno je hidrirajući.

Nakon kupanja bebe, uvek koristite sredstvo za hidrataciju. Koža bebe ubrzano apsorbuje vodu, ali je isto tako brzo i gubi. Zato je redovno hidriranje bebine kože najbolji način da je zaštitite od suvoće.

Najbolji način da proveravate zdravlje kože vaše bebe je kroz masažu. Ona vam daje mogućnost da prekontrolišete celu površinu tela i uvidite da li je suva ili postoji osip. Ali to nije jedina prednost: dok beba odrasta, masaža omogućuje lakšu tranziciju kroz uzastopne faze razvoja. Pruža mnoge emocionalne i fizičke prednosti za bebu koja raste:

  • Umiriće je kada je nemirna – masaža smanjuje cirkulaciju hormona stresa u krvotoku.
  • Poboljšava raspoloženje – masaža stimuliše endorfin, koji poboljšava bebino raspoloženje.
  • Olakšava gasove i konstipaciju – masiranje bebinog stomaka pomaže oslobađanje vazduha.
  • Oslobađa od tenzije izazvane rastom zuba.
  • Opušta mišiće ruku i nogu.
  • I naravno, pomaže joj da razvije poverenje i blisku vezu sa vama. 

Masaža može biti umirujuća i opuštajuća i za vas. Znajući koliko vaš dodir prija bebi, bićete srećniji i samouvereniji kao roditelj. Samo zapamtite da pratite bebine znake da biste znali da li uživa u masaži. Koristite hidratantnu kremu ili losion. Dobar izbor uključuje JOHNSON'S® Baby losion і JOHNSON'S® Baby ulje. Bilo koje sredstvo da odaberete, shvatićete da je masaža bebe divan način da se povežete sa njom i pomognete da joj koža ostane zdrava.

NAPOMENA: Ako je beba bolesna ili je nedavno vakcinisana, nemojte je masirati – mesto vakcine još uvek može biti bolno.

Koža vaše bebe će se ubrzano menjati tokom rasta. Njena koža je potpuno drugačija od vaše – potrebna joj je dodatna zaštita kako bi ostala negovana, hidrirana i zdrava. Zapamtite, zdrava koža nije samo stvar estetike. Zdrava i pravilno hidrirana koža stvara barijeru protiv bakterija i brojnih infekcija. Počnite odmah da negujete kožu vaše bebe da biste je sačuvali za ceo život.

Za više informacija o masaži beba, pogledajte naš vodič za masaže