Uvod

Kupanje bebe bi trebalo da bude opuštajuća aktivnost i deo dana za uživanje. Poput masaže, to može da bude sjajan način da opustite bebu i da joj pomognete da se pripremi za odlazak na spavanje.

Ne morate da kupate bebu svakog dana – štaviše, babica ili patronažna sestra mogu da vam savetuju da novorođenče kupate dva ili tri puta nedeljno, povećavajući broj kupanja sa uzrastom bebe.

U svakom slučaju, trebalo bi da je umijete, operete joj ruke bar dva puta dnevno nežnim sredstvom za kupanje beba bez sapuna, kakva je hipoalergenska JOHNSON'S® Baby TOP-TO-TOE® kupka. Održavajte čistoću pelenskog predela i zaštitite odgovarajućom kremom nakon svake promene pelena.

Kupanje bebe treba da bude neprekidano i ispunjeno uživanjem, tako da, ukoliko vam je dan bio užurban i prenapet, prvo sedite na nekoliko minuta i opustite se. Uvek je dobra ideja da bebu okupate pre hranjenja, naravno, ukoliko nije baš mnogo gladna. Kupanje prebrzo nakon hranjenja može da bebi izazove osećaj nelagode. Zapamtite dobro: važno je da nikada ne ostavite bebu samu u kadici!!!